Annons

Hyreshöjning klar för Hallstahem

Hallstahammar Det blir 0,55 procents hyreshöjning för Hallstahems hyresgäster nästa år. [uppdaterad]

Hallstahem begärde från början 1,98 procents hyreshöjning, med tanke på bland annat taxehöjningar och ökade kostnader för löner, men Hyresgästföreningen förhandlade ner höjningen till 0,55 procent.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Linn Wegemo tycker att nivån på höjningen är rimlig med tanke på Hallstahems ökade kostnader, men riktar samtidigt kritik mot Hallstahammars kommunledning för att de använder vinstpengar och borgensavgifter från de kommunala bostadsbolaget till annan kommunal verksamhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Catarina Pettersson (S), kommunalråd i Hallstahammar, tycker att Hyresgästföreningens kritik är orättvis.

Annons

– Vi tog ut vinst ur bolaget under ett par år och det berodde på att kommunen var med på ett stort saneringsprogram. Men i 2015 års ägardirektiv står det att vi inte kommer att ta ut någon vinst ur bolaget under sex år, 2015–2020. Borgensavgift måste vi ta ut, men vi har lagt den så lågt vi bara kan, säger hon.

Hallstahem har omkring 2 400 lägenheter i Hallstahammar. De nya hyrorna börjar gälla 1 januari 2016.

Annons
Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.