HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning klar för Hallstahem

Hallstahammar Det blir 0,55 procents hyreshöjning för Hallstahems hyresgäster nästa år. [uppdaterad]

Hallstahem begärde från början 1,98 procents hyreshöjning, med tanke på bland annat taxehöjningar och ökade kostnader för löner, men Hyresgästföreningen förhandlade ner höjningen till 0,55 procent.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Linn Wegemo tycker att nivån på höjningen är rimlig med tanke på Hallstahems ökade kostnader, men riktar samtidigt kritik mot Hallstahammars kommunledning för att de använder vinstpengar och borgensavgifter från de kommunala bostadsbolaget till annan kommunal verksamhet.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Catarina Pettersson (S), kommunalråd i Hallstahammar, tycker att Hyresgästföreningens kritik är orättvis.

– Vi tog ut vinst ur bolaget under ett par år och det berodde på att kommunen var med på ett stort saneringsprogram. Men i 2015 års ägardirektiv står det att vi inte kommer att ta ut någon vinst ur bolaget under sex år, 2015–2020. Borgensavgift måste vi ta ut, men vi har lagt den så lågt vi bara kan, säger hon.

Hallstahem har omkring 2 400 lägenheter i Hallstahammar. De nya hyrorna börjar gälla 1 januari 2016.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.
Läs också Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.