Annons

Hyreshöjning väntar i Partille

Partille Om några veckor höjs hyran med 1,95 procent i snitt för 3 600 hyresgäster hos kommunägda Partillebo.

Det var i december som den kommunala hyresvärden Partillebo aviserade att man ville höja hyrorna med mellan 2,5 och 4 procent från och med årsskiftet. Orsaken uppgavs bland annat vara ökade kostnader för underhåll och reparationer.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen står det nu klart att hyreshöjningen blir i genomsnitt 1,95 procent. Det motsvarar ungefär 98 kronor extra i månaden för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Höjningen fördelas olika mellan bostadsbolagets 3 600 hyresgäster, bland annat beroende på var man bor, boendets kvalitet och vilken hyra man betalar i dagsläget. Som mest höjs hyran med 3,25 procent, medan påslaget på andra håll blir 0,5 procent.

Annons

Gemensamt för samtliga hushåll är att hyran höjs först om några veckor, den 1 april, i stället för i januari som Partillebo först krävt. Därmed behöver ingen betala någon höjning i efterskott.

Partillebo hör till de kommunala värdar i regionen som höjt hyran minst under den senaste tioårsperioden. Samtidigt har bolaget sedan tidigare en av regionens högsta snitthyror om man jämför kommunala bostadsbolag – drygt 1 000 kronor per kvadratmeter och år.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Senast hyran höjdes var i april förra året.

Annons

LÄS MER:
Här hittar du listan över färdiga hyresuppgörelser bland länets kommunala hyresvärdar i år.

Läs också Färdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.