Annons

Hyreshöjningarna hittills: 0,8 procent

Nyheter Spelet om nästa års hyror är i gång. De uppgörelser som hittills är klara landar i genomsnitt på måttfulla 0,8 procent.

I förra veckan gick Riksbanken ut med besked om att reporäntan sänks till noll procent. Det tycker Hyresgästföreningen är ett starkt argument för att hyrorna ska hållas tillbaka nästa år. Och de sammanlagt sju överenskommelser som hittills träffats har landat på en moderat nivå. Snittet för de sex kommunala bolag där hyrorna är klara landar på 0,8 procent, en nivå som Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen, är nöjd med.

Men gladast är förmodligen Bollnäs Bostäders hyresgäster. De får ingen höjning alls i år.
– Vi hoppas naturligtvis på fler nolluppgörelser, men det är svårt och kräver att värden tar sitt ansvar och låter de låga ränteläget och gynnsamma förutsättningar att äga fastigheter kommer hyresgästerna till godo, säger Erik Elmgren förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Det enda privata bolaget med färdigförhandlade hyror är Botrygg i Göteborg, vars hyresgäster får 0,45 procent i hyreshöjning. Dessutom finns ett antal flerårsuppgörelser med kommunala bostadsbolag som hänger med sedan tidigare år.

Annons
Läs också Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.