HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresnämnden ger dömd rätt till lägenhetskontrakt

Borås Fängelse, skilsmässa och inget fast jobb. Det gör att AB Bostäder i Borås inte vill ge mannen rätt till lägenheten där han bott med sin före detta fru. Fel, säger Hyresnämnden. Hyresgästen har rätt att bo kvar.

Mannen är villkorligt frigiven efter ett flera år långt fängelsestraff och han väntar nu på en anställning. Det räcker för att han ska få behålla sin hyreslägenhet efter skilsmässan anser Hyresnämnden.

Tidigare var den 57-årige mannen gift och bodde i lägenheten tillsammans med sin fru. Nu har paret separerat och 57-åringen har avtjänat sitt flera år långa fängelsestraff. AB Bostäder i Borås ansåg att han inte skulle klara hyran på drygt 8900 kronor per månad, då han inte längre har någon fast anställning. Medan mannen själv menar att han har ett arbete som väntar när han blir fri och att han kommer att tjäna cirka 36 000 kronor i månaden. Han har också erbjudit sig att lägga en årshyra i deposition som säkerhet, för att få behålla lägenhetskontraktet.

AB Bostäder har fått fram uppgifter att den blivande arbetsgivaren har stora skatteskulder och ställer sig tvivlande till att det finns utrymme att betala mannen en så hög lön som han uppger i anställningskontraktet.

Hyresnämnden anser att mannen har visat att han kan betala hyra för lägenheten, då han innan frihetsberövandet hade goda inkomster och inga betalningsanmärkningar. Hyran har betalats i tid även efter att hans före detta hustru flyttat från bostaden. Och även om det finns frågetecken kring 57-åringens anställningsavtal så anser nämnden att han gjort sannolikt att han även framöver kan betala hyran.

Därför avslår hyresnämnden AB Borås yrkande och fastställer att mannen får rätt att bo kvar i sin lägenhet.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.