Annons

Hyresnämnden sa nej till tvångsförvaltning

Ludvika Blötbergets fastigheter kan fungera som hyresvärd menar hyresnämnden. Därmed avslås Hyresgästföreningens begäran om att fastigheterna utanför Ludvika ska tvångsförvaltas.
Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning av fastigheterna i Blötberget avslogs av hyresnämnden. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningen har under lång tid haft ögonen på hyresvärden Blötbergets fastigheter som äger fastigheter i orten med samma namn. Föreningens jurister menar, med stöd av hyresgästernas vittnesmål om bland annat bristande underhåll och svårigheter att felanmälan, och företagets skulder, att hyresvärden inte uppfyller kraven hyresgästerna kan ställa på sitt boende och sin hyresvärd och att de 48 lägenheterna därför bör tvångsförvaltas.

I november i fjol gick hyresnämnden syn i Blötberget. I hyresnämndens beslut skriver hyresrådet Hans G Johansson att man fann brister i fasaderna, att många fönster borde åtgärdas och att det är smutsigt och ostädat på sina ställen men att bristerna inte är så stora att de innebär men i boendet för hyresgästerna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen har också som ett skäl för tvångsfövaltning menat att hyresvärdens skulder är ett bevis på att företagets ekonomi inte är sund. Även där håller hyresnämnden delvis med men konstaterar att större delen av skulderna i dag är betalda och att inga skulder finns till leverantörer av el och värme.

I beslutet nämns också att företaget avregistrerades för F-skatt 12 november ifjol och att detta antagligen beror på att bolaget inte uppfyller skattelagstiftningen. 

Annons

Men sammantaget är trots allt de brister som finns i underhåll och ekonomi inte så allvarliga att en tvångsförvaltning är aktuell konstaterar hyresnämnden alltså och avslår Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Läs några av de tidigare artiklarna om Blötberget här:

http://www.hemhyra.se/dalarna/blotberget-till-hyresnamnden

http://www.hemhyra.se/dalarna/fortsatta-problem-i-blotberget

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

http://www.hemhyra.se/dalarna/hyresgastforeningen-tar-blotberget-till-hyresnamnden-igen

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.