HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresnämnden sa nej till tvångsförvaltning

Ludvika Blötbergets fastigheter kan fungera som hyresvärd menar hyresnämnden. Därmed avslås Hyresgästföreningens begäran om att fastigheterna utanför Ludvika ska tvångsförvaltas.
Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning av fastigheterna i Blötberget avslogs av hyresnämnden. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningen har under lång tid haft ögonen på hyresvärden Blötbergets fastigheter som äger fastigheter i orten med samma namn. Föreningens jurister menar, med stöd av hyresgästernas vittnesmål om bland annat bristande underhåll och svårigheter att felanmälan, och företagets skulder, att hyresvärden inte uppfyller kraven hyresgästerna kan ställa på sitt boende och sin hyresvärd och att de 48 lägenheterna därför bör tvångsförvaltas.

I november i fjol gick hyresnämnden syn i Blötberget. I hyresnämndens beslut skriver hyresrådet Hans G Johansson att man fann brister i fasaderna, att många fönster borde åtgärdas och att det är smutsigt och ostädat på sina ställen men att bristerna inte är så stora att de innebär men i boendet för hyresgästerna.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Hyresgästföreningen har också som ett skäl för tvångsfövaltning menat att hyresvärdens skulder är ett bevis på att företagets ekonomi inte är sund. Även där håller hyresnämnden delvis med men konstaterar att större delen av skulderna i dag är betalda och att inga skulder finns till leverantörer av el och värme.

I beslutet nämns också att företaget avregistrerades för F-skatt 12 november ifjol och att detta antagligen beror på att bolaget inte uppfyller skattelagstiftningen. 

Men sammantaget är trots allt de brister som finns i underhåll och ekonomi inte så allvarliga att en tvångsförvaltning är aktuell konstaterar hyresnämnden alltså och avslår Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Läs några av de tidigare artiklarna om Blötberget här:

http://www.hemhyra.se/dalarna/blotberget-till-hyresnamnden

http://www.hemhyra.se/dalarna/fortsatta-problem-i-blotberget

Läs ocksåAlla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”Orimlig hyra, Alban Dautaj, Felicia Grönlund

http://www.hemhyra.se/dalarna/hyresgastforeningen-tar-blotberget-till-hyresnamnden-igen

Läs också Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.