Annons

Hyresskulder på över 70 000 kronor – nu åker barnfamiljen ut

Helsingborg Paret uppger oregelbundna inkomster som skäl till obetalda hyror. Nu säger den privata värden upp hyreskontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

När värden lämnade in sin ansökan om uppsägning till hyresnämnden var hyresskulden strax över 50 000 kronor. Men paret har inte betalt hyran varken för juni eller juli. Därför har den totala hyresskulden ökat och är nu uppe i totalt 71 382 kronor.

Paret bor med deras tonårsson i en lägenhet hos en privat värd i Helsingborg. I skrivelsen till hyresnämnden uppger hyresgästerna att de haft en tuff ekonomisk period med arbetslöshet och oregelbundna jobb. De skriver också att de varit i kontakt med socialtjänsten för att få hjälp och att en av dem fått ett heltidsjobb. De vill gärna bo kvar och bestrider yrkandet på uppsägning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden yrkade på att hyresavtalet ska upphöra den 30 juni. Hyresnämnden gick på hyresvärdens linje och motiverar beslutet med att hyresgästerna på ett mycket allvarligt sätt har åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäster genom att inte betala in hyrorna i tid.

Hyresgästerna överklagade beslutet till Svea hovrätt men hovrätten har avslagit överklagan.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.