Annons

Hyresvärd åtalas för sexuellt ofredande

Lidköping ​Värden ska ha tafsat på sin hyresgäst, dragit ner sin gylf och kommit med sexuella förslag. Nu åtalas han för sexuellt ofredande, dels av hyresgästen men också av en minderårig flicka.

​Mannen, som är i 50-årsåldern, hyr ut ett mindre antal lägenheter i ett hus Lidköpings kommun. Det var när den minderåriga flickan i början av året berättade vad som hänt för sina närstående som historien rullades upp.

Familjen kontaktade polisen när de fick höra att han vid upprepade tillfällen hade ofredat flickan. Bland annat ska han enligt åtalet ha föreslagit att hon skulle få pengar för att ha sex med honom. Han ska också ha tafsat på henne vid två tillfällen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

I samband med de vittnesförhör som hölls framkom också att en av mannens hyresgäster, en kvinna i 50-årsåldern, hade berättat om hans trakasserier. Därför kallades även hon till förhör.

Enligt vad kvinnan uppgett har mannen tafsat på henne vid 10-15 tillfällen, i samband med att han besökt huset för fastighetsskötsel.

Han ska mot hennes vilja försökt att krama henne, nypt och smekt hennes bröst och rumpa, uppmanat henne att inte ha trosor på sig när han besöker henne, kommit med sexuella uppmaningar och vid ett tillfälle dragit ned sin gylf.

Annons
Läs ocksåMiljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljöAmi Hammar vid miljökontoret, Trollhättans Stad och ett av de misstänkt mögliga utrymmen på Slåttervägen i Trollhättan.

Kvinnan har upplevt det hela som mycket obehagligt men har inte haft möjlighet att flytta någon annanstans. Hon säger i polisförhören att hon inte vågat polisanmäla eftersom hon visste att ”ord skulle stå mot ord”.

Hon har däremot kontaktat Hyresgästföreningen eftersom mannen vid ett tillfälle försökte säga upp henne, på grund av att hon städade dåligt. När kvinnan bestred uppsägningen ångrade han sig dock.

Hyresvärden nekar till alla anklagelser. I förhör uppger han att han kan ha råkat komma åt den minderåriga flickan, bland annat säger han att han vid ett av tillfällena snubblade och därmed rörde vid henne.

Läs ocksåHyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler”Hyresgästen Lars till höger. Till vänster en bild på meddelandet där Lars får besked om att han måste flytta av hyresvärden.

Vad gäller hyresgästen, menar han att hennes anklagelser har att göra med det faktum att han ville säga upp henne. Han kan av misstag ha vidrört henne vid något tillfälle, säger han, men i övrigt är det hon själv som fabricerat uppgifterna. Han beskriver kvinnan som ”knepig” och säger att hon ”inte har alla hästar hemma”.

Annons

Kvinnan har nu flyttat från mannens hus, där det i nuläget bor ett mindre antal hyresgäster.

Något datum för rättegång är ännu inte utsatt.

Läs också Högg grannen med svärd – döms för mordförsök efter inbillade trakasserier Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.