HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd byter träd för en halv miljon

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby satsar en halv miljon kronor på att fräscha upp utemiljön i flera av bostadsområdena. Det innebär bland annat att en del stora träd fälls.

Träd och buskar väcker ofta känslor i bostadsområden och det är inte ovanligt att meningarna bland de boende är delade om exempelvis stora träd bör bevaras eller tas bort. Men kommunala Bostadsbolaget i Mjölby anser sig ha ett gott underlag för de åtgärder som nu vidtas.

— Vi gör det här eftersom det var ett tydligt önskemål i vår kundundersökning. Det är dags för föryngring. En del träd har växt sig alldeles för stora och orsakar problem. Det blir skräpigt på marken och mörkt i lägenheterna, säger Peter Gustavsson, ansvarig för boende- och utvecklingsfrågor på Bostadsbolaget.

Läs ocksåDu betalar det dyra sopslarvet - miljonbelopp varje år

De flesta av Bostadsbolagets områden i Mjölby, Mantorp och Skänninge berörs. Före jul fälldes exempelvis en del större träd på Tunet i Mjölby.

— Vi har tagit bort ganska många träd, men vi återplanterar mycket också, säger Peter Gustavsson.

Vid Östra Lundby har återplantering skett.

Omkring 150 nya plantor, träd och buskar, har beställts och en del hann planteras före vintern. Vid exempelvis Östra Lundby kantar en rad nyplanterade träd en av parkeringsplatserna och planteringsarbetena kommer att fortsätta under våren.

Fokus ligger på växter som blommar fint men inte ger frukt.

— Det är trevligt när hyresgästerna kan plocka frukt, men det har också varit en del problem med yngre som tycker att det är roligt att kasta på fönster och så där.

Peter Gustavsson beskriver projektet som omfattande.

Läs ocksåBadirkhan fick 800 kronor i sopböter för glömd kasse

— Vi satsar ganska mycket pengar på det här, omkring en halv miljon kronor. Det kan se lite stökigt ut när arbetet pågår men det kommer att bli riktigt fint sen, menar han.

Läs också Nu byggs Mantorps första trygghetsboende Svårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna Göran tål inte solen – nekas sätta upp markis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.