HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd döms för sexuellt ofredande

Lidköping En hyresvärd i Lidköping ska vid upprepade tillfällen ha tafsat på sin hyresgäst och kommit med grova sexuella förslag. Nu döms han för sexuellt ofredande.
Foto: Johanna Wiman
Brotten har skett i hyresgästens hem, där hon har rätt att få vara i fred och känna sig trygg, skriver tingsrätten i sin dom.

Hem & Hyra har tidigare berättat om åtalet mot mannen, som äger ett mindre flerfamiljshus utanför Lidköping. Det var i det huset kvinnan hyrde en lägenhet.

Enligt Skaraborgs tingsrätts dom har hyresvärden vid flera tillfällen tafsat på henne, kommit med ett antal grova sexuella förslag och sagt åt henne att inte ha trosor på sig när han besöker henne. Tingsrätten anser att kvinnans uppgifter är trovärdiga och tillförlitliga och skriver att ”det har varit fråga om sexuellt ofredande vid flera tillfällen”.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

Historien rullades upp när en annan minderårig flicka berättade om hur samme man ofredat även henne. I samband med vittnesförhören kring flickans fall, framkom att också den kvinnliga hyresgästen hade blivit utsatt.

Rätten anser att mannen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande i båda fallen. Han döms nu till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Dessutom ska han betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan och 5 000 kronor till flickan. Om tingsrätten i stället hade valt fängelse som påföljd, hade mannen fått skaka galler i tre månader.

Mannen har överklagat domen.

Läs ocksåBilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig
Läs också Värden vill vräka gängbröders föräldrar – bomber och skjutningar risk för grannar Se filmen – här använder gängen hyresgästernas garage som skjutbana Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.