Annons

Hyresvärd döms till skadestånd för otrevliga lappar

Enköping En hyresvärd i Enköpings kommun som skrev en stor mängd otrevliga lappar till sin hyresgäst och dennes sambo har nu dömts för ofredande.

Hyresvärden ska betala både 60 dagsböter och 5 000 kronor vardera i skadestånd till hyresgästen och hans sambo, skriver Upsala Nya Tidning.

Uppsala tingsrätt konstaterar i sin dom att ”en hyresvärd i relativt stor omfattning har rätt att skicka brev och meddelanden till sin hyresgäst utan att riskera åtal” men påpekar att ”omfattningen av lappskrivandet framstår dock som anmärkningsvärd”. Många av meddelandena har också haft ett otrevligt innehåll. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lappskrivandet som åtalet gäller har pågått mellan 1 januari 2014 och 12 november 2015, men hyresvärden dömdes redan i september 2013 för ofredande, för att ha placerat ett stort antal lappar med kränkande innehåll i hyresgästernas brevlåda och i anlutning till deras bostadshus. Att lappskrivandet har fortsatt efter att hyresvärden dömdes förra gången har tagits med i tingsrättens bedömning när straffet bestämdes.

Annons

Hyresvärden förnekar brott och uppger att han inte har fått något svar från hyresgästen när han har ringt, knackat på dörren eller lämnat meddelanden. 

Domen går att överklaga fram till och med 2 mars.

Annons
Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.
Läs också Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.