Annons

Hyrorna i Älvkarleby klara

Älvkarleby Hyrorna i Älvkarleby stiger med 2 procent. Den nya hyran gäller från 1 juli.

Månadshyran höjs med en hundralapp för den som bor i en snittlägenhet på 65 kvadratmeter hos det kommunala bostadsbolaget Älvkarlebyhus. Hyreshöjningenblir 2 procent i genomsnitt utslaget på företagets alla lägenheter.

I ett pressmedddelande skriver Älvkarlebyhus att hyreshöjningen måste till för att man har underhållsbehov samt har drabbats av kostnadsökningar. På grund av energisparåtgärder och att antalet tomma lägenheter har minskat blir höjningen relativt låga 2 procent.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förhandlingsledare Mårten Gulin på Hyresgäsföreningen är nöjd med förhandlingen men säger att inför kommande förhandlingar ska man tillsammans med företaget se över lägenhetsbeståndet för att kontrollera att standard och hyra stämmer överens de olika bostadsområdena emellan.

Hyran för bilplatser kommer inte att höjas. Hyrorna för studentlägenheter förhandlas separat. Snitthyran för en lägenhet hos Älvkarleby är nu 909 kronor per kvadratmeter och år. Vissa radhus har garage inbakat i månadshyran.

Annons
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresgästerna i Uppsala län bland de nöjdaste i landet Förhandlingarna med Älvkarlebyhus har strandat Uppsalahem starkast - Älvkarlebyhus sticker ut Älvkarlebyhus satsar på utsatta hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.