Annons

Hyrorna i Tidaholm ses över

Tidaholm Mer rättvisa och aktuella hyror. Det är målet med ett hyressättningsprojekt som kommunala Tidaholms Bostads AB och Hyresgästföreningen drar i gång i september.

Just nu håller Göran Liljegren, vd på Tidaholms Bostads AB, och Per Johansson, förhandlare på Hyresgästföreningen, presskonferens i Tidaholm med anledning av projektet som startar inom kort.
Grundtanken är att lägenheter med liknande förutsättningar ska ha lika hyra.

Samtliga hyresgäster kommer att bli inbjudna till informationsmöten under september. I slutet av månaden skickar värden och Hyresgästföreningen ut en enkät till alla. I den ska de boende svara på frågor om sitt boende och vilka faktorer man värderar högst. Det handlar exempelvis om standard, läge, trygghet och underhållsbehov.
Svaren blir ett faktaunderlag som parterna tar hänsyn till i hyresförhandlingarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Översynen får genomslag under 2013 och kan leda till både sänkta och höjda hyresnivåer. Parterna räknar inte med några dramatiska höjningar, men högre höjningar kommer att trappas in över en längre tid.

Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg är involverad i liknande projekt på andra håll. Läs mer om hyresöversynen i Uddevalla som startade 2010  och projektet i Sotenäs (extern länk) som beräknas vara klar i slutet av 2012.

Annons
Läs också Höjda hyror i Skaraborg Hyresgäster kan bli bostadslösa Hyresgästens omdöme sätter hyresnivån Landets högsta yrkande Hyran ska bli rättvis i Skellefteå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.