Annons

Höjda hyror i Skaraborg

Skara I Töreboda, Tidaholm och Skara har nu hyresgästerna hos allmännyttan fått nya hyror. Högst blev höjningen hos Törebodabostäder.

Hos Centrumbostäder i Skara höjs hyran med 0,65 procent och hos Tidaholms Bostads AB höjs den med 0,85. Båda de nya hyrorna börjar gälla 1 april och är ett resultat av att värdarna kommit överens med Hyresgästföreningen. 

I Töreboda däremot gick förhandlingarna inte lika smidigt. Hyran fick fastställas av Hyresmarknadskommittén efter att förhandlingarna strandat.
Snittet på höjningen blir 1,6 procent. Men det är just ett snitt. Törebodabostäder fick som de ville, en fast höjning per lägenhet. Oavsett storlek så höjs hyran med 81 kronor i månaden från och med 1 april. Däremot blev höjningen per lägenhet betydligt lägre än de 155 kronor per lägenhet som bolaget yrkat på att få.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Fler färdiga uppgörelser från Västra Götaland hittar du här.

Annons
Läs också Sparkades från Mariehus - Gör vd-comeback i Töreboda Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.