Annons

Hyrorna klara hos Skövdebostäder

Skövde Efter många turer och med hjälp av Hyresmarknadskommittén har nu Skövdebostäder och Hyresgästföreningen kommit överens om 2008 års hyror. Hyrorna höjs i genomsnitt med 2,1 procent i snitt från årsskiftet.

Den största höjningen får de boende i Saturnus med 3,2 procent, där ville Skövdebostäder höja hyrorna med 8 procent.

Annons
De boende i Vadden för oförändrade hyror.
Höjningen blir inte lika stor som Skövdebostäder önskade. Bostadsbolaget krävde 4 procent. Hyresgästföreningen beskriver förhandlingarna som tuffa. Parterna har ajournerat sig och begärde vägledning av Hyresmarknadskommittén. Efter att ha granskat ärendet rekommenderade kommittén att hyresnivån skulle höjas med sammanlagt 2,5 procent. I de återupptagna diskussionerna inriktade sig parterna på att fördela höjningen över bostadsområdena.
– Det krävdes direktiv från Hyresmarknadskommittén för att vi skulle nå en uppgörelse. Vi är relativt nöjda med uppgörelsen eftersom den innebär att höjningskravet halverades. Nu landade vi istället på en nivå under inflationen och den allmänna prisutvecklingen, säger Arne Nilsson, regionchef på Hyresgästföreningen
Höjningen kommer inte att tas ut retroaktivt från 1 januari. Den justeras från 1 mars då höjningen för januari och februari fördelas över årets återstående tio månader. Den 1 mars går därför hyrorna upp med 2,5 procent i snitt.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.