HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara i Vällingby Parkstad

Stockholm Nu är hyrorna färdigförhandlade för de 462 nya hyresrätterna i Vattenfalls gamla kontor i Vällingby med inflyttning 2015.

Vattenfall flyttade ut hela sin verksamhet i september 2012. Nu startar ombyggnationen av husen men även en del rivning och byggande av nya hus. Hela området kommer att få cirka 1 300 bostäder, fördelat på hyresrätter, bostadsrätter och stadsradhus.

– Hyresrätterna kommer att ligga i två före detta kontorsbyggnader som vetter mot tunnelbanan, det blir mycket fönster, men lägenheterna blir också väldigt ljusa. Framförallt blir det flera mindre lägenheter vilket är kul eftersom det är det som efterfrågas, säger Marie Ripman från Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Hyran för en normlägenhet på 77 kvadratmeter ligger på 1 760 kronor per kvadratmeter, det vill säga 11 293 kronor i månaden. De flesta lägenheterna blir två rum och kök.

Ägare till fastigheterna är tjänstepensionsbolaget Alecta. Hyrorna som har avtalats är så kallade presumtionshyror och kan inte justeras eller jämföras med övriga hyror de kommande tio åren. Presumtionshyror avtalas i nyproduktion för att bolaget ska få täckning för sina kostnader och kan inte användas som jämförelse vid prövningar av andra hyror. Inflyttning sker under 2015.

Annons
Läs också Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Få skyddsrum i nya stadsdelar Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.