Annons

Hyrorna klara i Vällingby Parkstad

Stockholm Nu är hyrorna färdigförhandlade för de 462 nya hyresrätterna i Vattenfalls gamla kontor i Vällingby med inflyttning 2015.

Vattenfall flyttade ut hela sin verksamhet i september 2012. Nu startar ombyggnationen av husen men även en del rivning och byggande av nya hus. Hela området kommer att få cirka 1 300 bostäder, fördelat på hyresrätter, bostadsrätter och stadsradhus.

– Hyresrätterna kommer att ligga i två före detta kontorsbyggnader som vetter mot tunnelbanan, det blir mycket fönster, men lägenheterna blir också väldigt ljusa. Framförallt blir det flera mindre lägenheter vilket är kul eftersom det är det som efterfrågas, säger Marie Ripman från Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyran för en normlägenhet på 77 kvadratmeter ligger på 1 760 kronor per kvadratmeter, det vill säga 11 293 kronor i månaden. De flesta lägenheterna blir två rum och kök.

Ägare till fastigheterna är tjänstepensionsbolaget Alecta. Hyrorna som har avtalats är så kallade presumtionshyror och kan inte justeras eller jämföras med övriga hyror de kommande tio åren. Presumtionshyror avtalas i nyproduktion för att bolaget ska få täckning för sina kostnader och kan inte användas som jämförelse vid prövningar av andra hyror. Inflyttning sker under 2015.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.