Annons

I Valdemarsvik parkerar du tryggast

Valdemarsvik I Valdemarsvik är risken att utsättas för brott som bilägare lägst i länet. Ett nära samarbete mellan olika myndigheter kan vara förklaringen.

Marie Marchall Skepp är vikarierande chef för närpolisområde Kusten, som omfattar Söderköping och Valdemarsvik. Hon konstaterar att ett fåtal yrkeskriminella ofta ligger bakom en stor andel av av de inbrott och stölder som sker, inte minst mot bilar.

– Ofta handlar det om missbrukare som vill komma över saker som snabbt kan omsättas i pengar som de kan köpa droger för, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Valdemarsvik finns ett nära samarbete mellan socialtjänsten, kommunens fritidsverksamhet och polisen. Marie Marchall Skepp tror att det gör att en del unga som riskerar att hamna i kriminalitet fångas upp i ett tidigt skede.

Hennes råd för att skydda bilen är framför allt:

Annons

– Lämna inte kvar några värdesaker!

Läs ocksåHyrorna betalda efter återfallet – men Alexander tvingas flytta: ”Kan inte träffa min dotter”Alexander Christensen oroar sig för framtiden utan bostad.

Att förse bilen med elektroniskt stöldskydd eller rattkrycka är andra tips, samt att försöka parkera på en plats som är väl upplyst.

– Hyresvärdar borde se till att det finns rörelsestyrd belysning vid parkeringsplatser i bostadsområden. Den som har oärliga avsikter blir ofta skrämd om det plötsligt tänds en lampa.

Annons

Läs även: Störst risk för bilen i Mjölby

Läs ocksåKnark för miljoner i frysen – då blev pensionären uppsagdUppsagd efter att ha dömts till fängelse
Läs också Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.