Annons

I Valdemarsvik parkerar du tryggast

Valdemarsvik I Valdemarsvik är risken att utsättas för brott som bilägare lägst i länet. Ett nära samarbete mellan olika myndigheter kan vara förklaringen.

Marie Marchall Skepp är vikarierande chef för närpolisområde Kusten, som omfattar Söderköping och Valdemarsvik. Hon konstaterar att ett fåtal yrkeskriminella ofta ligger bakom en stor andel av av de inbrott och stölder som sker, inte minst mot bilar.

– Ofta handlar det om missbrukare som vill komma över saker som snabbt kan omsättas i pengar som de kan köpa droger för, säger hon.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I Valdemarsvik finns ett nära samarbete mellan socialtjänsten, kommunens fritidsverksamhet och polisen. Marie Marchall Skepp tror att det gör att en del unga som riskerar att hamna i kriminalitet fångas upp i ett tidigt skede.

Hennes råd för att skydda bilen är framför allt:

Annons

– Lämna inte kvar några värdesaker!

Läs ocksåKnark för miljoner i frysen – då blev pensionären uppsagdUppsagd efter att ha dömts till fängelse

Att förse bilen med elektroniskt stöldskydd eller rattkrycka är andra tips, samt att försöka parkera på en plats som är väl upplyst.

– Hyresvärdar borde se till att det finns rörelsestyrd belysning vid parkeringsplatser i bostadsområden. Den som har oärliga avsikter blir ofta skrämd om det plötsligt tänds en lampa.

Annons

Läs även: Störst risk för bilen i Mjölby

Läs ocksåSå mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsenTvådelad bild: Till höger porträttfoto på advokat Peter Hellman, i mörkblå kavaj, vit skjorta, mörkblå slips med orange ränder. Till vänster: en illustration med ett förstoringsglas och bakom det ikoner för olika sociala medier som Instagram och Facebook. Hur mycket får hyresvärden snoka på sina hyresgäster för att upptäcka otillåten andrahandsuthyrning?
Läs också Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.