Annons

Inga hyresrätter vid vattentornet i Ystad

Ystad ​Det blir inga hyresrätter vid det gamla vattentornet i Ystad. Fastighetsbolaget Wohnwerk Ystad AB fick klartecken av den borgerliga kommunledningen att göra bostadsrätter, även av de sista 24 radhusen på det nybyggda området. Avtalsbrott, anser oppositionsledaren Kent Mårtensson (s).
När marken såldes för tre år sedan krävde den dåvarande socialdemokratiska ledningen att 24 av de 56 lägenheterna skulle bli hyresrätter.
 
Men fastighetsbolaget Wohnwerk Ystad AB anser inte att hyreslägenheter ger en tillräcklig lönsamhet.
 
− Men de fick exploateringsavtalet på de här villkoren. Och det fanns andra intressenter den gången. Är det inte viktigt att hålla de avtal vi ingått? undrar Kent Mårtensson som tycker att hyresrätten alltid blir eftersatt.
Kommunalrådet Thomas Lanz (m) försvarar beslutet att frångå avtalet.
 
− Det viktigaste är att det byggs bostäder. Med tanke på de flyttkedjor som finns blir det ändå alltid en hyreslägenhet ledig i slutänden, hävdar Thomas Lanz.
 
Han menar också att förutsättningarna på bostadsmarknaden i Ystad har förändrats sedan avtalet skrevs 2004.
 
− Nu har vi fått ett betydande tillskott av hyreslägenheter i Ystad. Bara i år har det byggts 89 stycken.
Hyresgästföreningens regionchef Christina Wessling är inte förvånad över att hyresrätten fått stryka på foten.
 
− Detta är en konsekvens av de beslut regeringen fattat. Med slopade ränte- och investeringsbidrag är det svårare att få lönsamhet i hyresrätten. Sedan är det klart trist att Ystad kommun inte följer upp det avtal som är tecknat

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.