HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inga julklappar till Hyresgästföreningens anställda i år

Blekinge Vanligtvis får Hyresgästföreningens anställda julgåvor av arbetsgivaren varje år. Men i år blir de utan – och reaktionerna på det är hittills enbart positiva.
Foto: Carlos Spottorno/Röda korset
Italienska Röda Korset tar emot flyktingar i hamnen i Messina på Sicilien. Två kvinnor med ett barn har precis stigit i land efter att ha rest över Medelhavet och visas nu till ett tält för registrering. I årgår julklappspengarna från Hyresgästföreningen Sydost till Röda korsets verksamhet.

Hyresgästföreningens ledningsgrupp, det vill säga alla landets regionchefer, har bestämt att de anställda inte ska få några julklappar i år. I stället kommer pengarna att skänkas till välgörande ändamål. I region Sydost kommer Röda korset att få en rejäl julklapp med ungefär 30 000 kronor i. Det är ett mycket bättre sätt att använda pengarna, tycker regionchef Inger Tenggren.

– Jag tycker att vi som arbetar och lever här i Sverige har så mycket prylar och köper så mycket onödiga prylar, säger hon.

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Sedan de anställda fick veta nyheten på intranätet har Inger Tenggren bara fått positiva reaktioner.

– Vi har fått väldigt mycket respons av personalen som tycker att det är bra att Röda korset kan få pengarna och att vi kanske ska se över om vi inte ska äta vårt julbord heller.

Varför blir det så här just i år?

Läs ocksåAngelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyrorEn kvinna står på en gata i Tranås. I bakgrunden syns en grupp andra kvinnor och män som samtalar med varandra. Kvinnan i förgrunden heter Angelica Engvall. Hon bär vinröd jacka och har glasögon och långt brunt hår.

– Ja, det är väl det tragiska som händer i samhället som vi börjar tänka på hur vi lever. Man kanske skulle ha tänkt så tidigare.

Var det svårt att bestämma sig för att ge pengarna Röda korset?

– Nej, vi var eniga i ledningsgruppen. Det är en organisation som vi har förtroende för och som funnits länge och gör mycket bra saker. Så det var inte svårt, säger Inger Tenggren.

Läs ocksåAkelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige”

Hyresgästföreningen Sydost brukar lägga 300 kronor per anställd på julklapparna, eftersom regionen har runt hundra anställda kommer Röda korset att få runt 30 000 kronor.

Läs också Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.