Annons

Ingen tvångsförvaltning i Karlshamn

Karlshamn I sista stund betalade hyresvärden sina skulder för fastighetselen, så nu finns det värme i fastigheten. Och Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om tvångsförvaltning.

Sent på fredagen betalade hyresvärden skulden på 37 770 kronor till Karlshamns energi. Energibolaget slog redan tidigare i förra veckan på elen för att hyresgästerna skulle slippa frysa, men nu är den alltså även betald.

Tanken var att hyresnämnden skulle hålla sammanträde i ärendet i går, men eftersom hyresvärden nu har gjort rätt för sig finns inget behov av någon tvångsförvaltning och Hyresgästföreningen har därför återkallat ärendet i dag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har ni extra bevakning på fastigheten nu?

– Det finns inte i systemen att ha det, men om en hyresgäst ringer in och säger att det är kallt kommer jag att se att det varit ett tidigare ärende, säger Hyresgästföreningens jurist Anders Falck.

Hyresgästerna var utan värme i fem dagar, vilket är mycket lite i tvångsförvaltningssammanhang. Ander Falck säger att syftet med ansökan till hyresnämnden var att lösa situationen för hyresgästerna

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

det ett strategiskt drag?

– Ja, fast vi har inte så mycket alternativ heller. Lagstiftningen funkar så att det finns möjlighet till ansökan så att det blir en förbättring för hyresgästerna.

Och oavsett utvecklingen och vem som såg till att betala för elen skulle ansökan leda till en förbättring.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Nu ska Anders Falck fråga hyresgästerna i Karlshamnsfastigheten ifall de vill driva frågan om hyresnedsättning för de dagar då de var utan värme. Enligt hans beräkningar skulle det i så fall kunna röra sig om runt tusen kronor per hyresgäst.

Annons

– Jag tycker att man kan driva ett sådant här ärende, men det är hyresgästerna som bestämmer, säger han.

Läs mer:

Ansökan om tvångsförvaltning påtryckningsmedel i Karlshamn

Läs också Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Persienner bästa botemedlet mot värmebölja – men ingen självklarhet i din lägenhet Deras hem överhettas - och värre blev det när värden kastade persiennerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.