HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget asylboende i Tobo för Aros Energideklarationer

Tobo Det blir inget asylboende för Aros Energideklarationer i Tobo. Det skandalomsusade bolaget har fått avslag på sin ansökan till Migrationsverket.

I beslutet hänvisar Migrationsverket bland annat till att Aros Energideklarationer har 22 ansökningar om betalningsföreläggande hos kronofogden, det finns oklarheter kring ägarförhållandena och att bolaget i sitt anbud till Migrationsverket lämnat oriktiga uppgifter om brandskyddet i fastigheterna. 

– Jag är glad för flyktingarnas skull, att de slipper komma hit. Bostäderna är ju under all kritik, de är inte värda att bo i. Det här är ju människor som mår dåligt ändå, säger hyresgästen Lotta Hylla som bor på Skolvägen i Tobo.

Läs ocksåAsylsökande orsakade brand – Migrationsverket får betala

Förra sommaren ansökte Aros Energideklarationer  till Migrationsverket om att få starta så kallat tillfälligt boende för asylsökande i tre före detta bruksbostäder på Skolvägen och Villavägen i Tobo. Totalt ville företaget erbjuda 104 platser för flyktingar.

Även i Holm utanför Sundsvall hade bolaget liknande planer, som Migrationsverket nu sätter stopp för.

Efter tips om oegentligheter inom bolaget bestämde sig Migrationsverket för att granska Aros Energideklarationer närmare. Nu har man alltså kommit fram till att man inte kommer att teckna avtal med bolaget.

Läs ocksåKåres hem ska rivas för att undvika social dumpning

Under de senaste tio åren har de så kallade skandalhusen i Tobo bytt ägare ett flertal gånger. Men oavsett ägare har fastigheterna fått förfalla och hyresvärden har varit svår att få tag i. Förra hösten tog Uppdrag granskning upp turerna kring fastigheterna.
2013 sålde Fagerhyltan AB fastigheterna till Aros Energideklarationer. Det visade sig att Fagerhyltan fortfarande ägde över hälften av aktierna i bolaget, trots att bolagets vd Marcus Hamberg förnekade att han längre hade något med bolaget att göra.

Läs även

Aros Energideklarationer vill starta asylboende i Tobo

Läs ocksåLediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad

Migrationsverket granskar Migrationsverket närmare

Många frågetecken kring Aros Energideklarationer

Aros Energideklarationer krävs på 200 000 kronor i vite

Aros Energideklarationer hotar hyresgäster med uppsägning

Läs också Asylsökande kan mista ersättning vid flytt till Göteborg Hyresgäster i Ljusne har fått nog - nu lovar bolagen förbättringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.