Annons

Inte avgjort om pengar till Rosenhuset

Jönköping Hyresgästerna i Rosenhuset i Huskvarna kan hålla tummarna. Ägarna har inte sagt nej till pengar för den underhållsplan som Bovista tagit fram. Men beslut dröjer ännu ett tag.

Tidigare i veckan träffades Bovista och Hyresgästföreningen för att prata om framtiden för Rosenhuset i centrala Huskvarna. Huset är i stort behov av renovering och underhåll. Men Bovista hade inga pengar att presentera under mötet och Anders Wall, Hyresgästföreningen, var besviken.

Men enligt Samuel Boström, Bovista, är saken inte klar ännu. Den isländska bank som äger fastigheten har inte tagit något slutgiltigt beslut, vilket väntas inom några veckor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag är inte orolig men jag kan heller inte lova saker. Vi hamnar ju i den här situationen eftersom vi inte är ägare utan förvaltare. Men det jag sett av ägarens arbete så ser det bra ut, det ser positivt ut, säger Samuel Boström och fortsätter:

Annons

– Jag vill även lyfta fram att det skett positiva saker. Vi har bytt ut skötselbolaget och förbättrat fastighetsskötseln och städet och vi har förbättrat felanmälan och vi ska förbättra säkerheten. Så visst har det ändå hänt en del. Vi vet att det kostar mer att ha något som inte fungerar än som fungerar.

Läs mer om mötet mellan Hyresgsätföreningen och Bovista

Annons
Läs ocksåFramgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran
Läs också Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Johan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat sanera Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.