HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inte avgjort om pengar till Rosenhuset

Jönköping Hyresgästerna i Rosenhuset i Huskvarna kan hålla tummarna. Ägarna har inte sagt nej till pengar för den underhållsplan som Bovista tagit fram. Men beslut dröjer ännu ett tag.

Tidigare i veckan träffades Bovista och Hyresgästföreningen för att prata om framtiden för Rosenhuset i centrala Huskvarna. Huset är i stort behov av renovering och underhåll. Men Bovista hade inga pengar att presentera under mötet och Anders Wall, Hyresgästföreningen, var besviken.

Men enligt Samuel Boström, Bovista, är saken inte klar ännu. Den isländska bank som äger fastigheten har inte tagit något slutgiltigt beslut, vilket väntas inom några veckor.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

– Jag är inte orolig men jag kan heller inte lova saker. Vi hamnar ju i den här situationen eftersom vi inte är ägare utan förvaltare. Men det jag sett av ägarens arbete så ser det bra ut, det ser positivt ut, säger Samuel Boström och fortsätter:

– Jag vill även lyfta fram att det skett positiva saker. Vi har bytt ut skötselbolaget och förbättrat fastighetsskötseln och städet och vi har förbättrat felanmälan och vi ska förbättra säkerheten. Så visst har det ändå hänt en del. Vi vet att det kostar mer att ha något som inte fungerar än som fungerar.

Läs mer om mötet mellan Hyresgsätföreningen och Bovista

Läs ocksåTio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nyttKonflikten om hyrorna på Pennygången ledde till att Hyresgästföreningen utvecklade nya metoder, säger Kim Weinehammar och Pedram Kouchakpour.
Läs också Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Småbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter" Vattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.