Annons

Internet blir standardutrustning i Vätterhem

Jönköping Gratis internet till alla hyresgäster. Det erbjuder Vätterhem från 1 februari 2019. Med satsningen vill man motverka digitalt utanförskap och stärka den sociala gemenskapen i bostadsområdena.

Det allmännyttiga bostadsföretagen Vätterhem har gått samman med Jönköpings Energi för att kunna erbjuda alla hyresgäster bredband. Cirka 8 650 lägenheter kommer få fri tillgång till internet. Satsningen är unik i Sverige, menar Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

– Vi vill utveckla hyresrätten genom att skapa en infrastruktur som inkluderar alla. Bredband ska vara en lika väsentlig del av standardutrustningen som spis och kyl, säger Thorbjörn Hammerth.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bakgrunden till satsningen är att drygt 30 procent av Vätterhems hyresgäster tidigare saknat anslutning via Wetternet. Syftet med satsningen är flera. Främst att motverka digitalt utanförskap, men även att stärka den sociala gemenskapen och öka kommunikationen mellan bostadsbolaget och hyresgästerna.

– Vi tycker att det är viktigt att alla våra hyresgäster deltar i den digitala utvecklingen och inte hamnar utanför. Alltmer av service, utbildning, resor och betalningar sker på nätet och då vill vi se till att alla som inte har bredband ska ha detta.

Annons

Alla lägenheter hos bostadsbolaget ska förses med fri tillgång till internet med en hastighet som uppgår till 2Mbit/s. Bredbandsanslutningen kräver inget abonnemang mer än att hyresgästen registrerar sig. Anslutningen är gratis för hyresgästerna.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Med den hastigheten kan alla hyresgäster utföra alla normala aktiviteter på nätet. Läsa tidningen, boka biljetter, plugga, delta i samhällslivet.

Om hyresgästen önskar högre hastighet så köper man detta på samma sätt som idag. 

Annons

– Jag vill rikta en stor eloge till Jönköpings Energi. Det här är första gången som ett bostadsbolag och energibolag går samman i ett sådant här projekt i Sverige, slår Thorbjörn Hammerth fast.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.