HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Välbesökt möte om försäljning

Gävle Vad händer med hyresrabatten? Kommer reparationsfonderna att vara kvar? Kan vi stoppa försäljningen? Det var frågor som hyresgästerna på Brynäs ställde till förtroendevalda och tjänstemän från Hyresgästföreningen på torsdagskvällen.
Ett sextiotal hyresgäster på Brynäs kom till Hyresgästföreningens informationsmöte på torsdagskvällen. Gävleföreningens ordförande Torbjörn Lööw, till vänster, ledde mötet.

Sittplatserna tog snabbt slut när hyresgästerna i de försäljningsaktuella fastigheterna på nedre Brynäs samlades i lokalen på Södra Hospitalsgatan igår kväll.

Gävleföreningen hade kallat till informationsmötet inför de försäljningar som kommunfullmäktige ska besluta om nästa vecka. Fyra personer från föreningsstyrelsen medverkade och dessutom förhandlingsledare, medlemsvärvare, ärendehandläggare och verksamhetsutvecklare från Hyresgästföreningens kontor i Gävle.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

Amelie Othén, som arbetar bland annat med boendeinflytande, berättar att alla på mötet ansåg att de fått för litet information från hyresvärden Gavlegårdarna.

– Det fanns formuleringar som kunde missförstås och vi kunde till exempel berätta att hyresgästerna kommer att ha fortsatt besittningsrätt till sina lägenheter. Hur det blir med reparationsfonder och hyresrabatter vet vi inget om i dag.

Annons

På mötet startades en namnlista mot försäljningarna och flera av hyresgästerna tänkte vara med på fullmäktiges möte på onsdag.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

– Vi talade också om vikten av att hyresgästerna själva tar kontakt med politikerna och talar om vad de tycker. Hyresgästföreningen har ju skrivit flera debattartiklar men ett minst lika viktigt sätt att påverka är att de berörda hyresgästerna pratar direkt med politikerna, säger Amelie Othén.

Hem och Hyra har i flera artiklar skrivit om Gavlegårdarnas försäljningar, senast i början av veckan när fullmäktige beslutade att skjuta upp frågan till ett extra sammanträde. Läs den artikeln här.

Annons

Läs här om vilka fastigheter som ingår försäljningen.

Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Läs här om Gavlegårdarnas tidigare försäljningar.

Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.