Annons

”Jag orkar snart inte bära henne”

Göteborg För ett år sedan återförenades Abdifatah Abdullahi med sin familj i Göteborg. Nu jagar han bostad, helst handikappanpassad, så att barnen kan få en fast punkt och ett hem igen.

”Jag flyttade till Göteborg 2012. Först var jag inneboende. När min familj skulle komma till Sverige i mars förra året hyrde jag en lägenhet i andra hand i Partille. Den var jättetrång, bara två rum och 57 kvadrat, och jättedyr. Jag betalade 8 600 kronor.

I februari fick vi den här lägenheten, bättre och större. Men det är trångt ändå, trots att det är tre rum. Vi har fyra barn, vår minste föddes i februari. Min dotter är sju år men kan inte prata eller gå. Hon föddes frisk men fick fel medicin vid en vaccination i Kenya. Vi har fått stor hjälp i Sverige – specialsäng, gåstol, träning. Jag är så tacksam.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men det är svårt. Vi skulle behöva en större, anpassad lägenhet. En fyra vore bra, på bottenvåningen eller med hiss. Jag orkar snart inte bära henne längre.

Annons

Jag registrerade mig på Boplats Göteborg för två år sedan men hittills har jag inte fått något. Maxhyran vi kan betala är 7 000 kronor. Mitt främsta mål är att bo i min egen lägenhet. Mina barn flyttar hela tiden, hit och dit. Jag vill inte det. Min dröm är en stor lägenhet, anpassad efter min dotter.”

Berättat för AnnaKarin Löwendahl

Annons
Läs också”Jag borde ha något eget nu”

FAKTA
Namn: Abdifatah Abdullahi
Ålder: 34 år
Bor: I andra hand i en trea på 70 kvadratmeter i Biskopsgården med hustrun Nafiso och fyra barn: nio, sju och fem år samt några månader
Gör: Är personlig assistent åt sin funktionshindrade dotter

Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.