Annons

”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut”

Göteborg Jeanette Segerström och hennes ex-pojkvän har separerat. Men ingen av dem har fått tag på ny bostad. Nu hyr Jeanette i andra hand, men betalar också för den gamla lägenheten.
Foto: Gustaf Görfelt
Jeanette Segerström bor i andra hand medan hon letar bostad, efter att hon och hennes sambo separerat.

”Jag har bott i andra hand sedan i mars, jag hyr av en kompis. Jag och min tidigare pojkvän gjorde slut redan förra sommaren och vi har försökt byta bort vår trea mot två mindre lägenheter sedan dess. Men det går väldigt segt och värden vill inte hjälpa oss att byta internt. Därför var jag tvungen att fortsätta bo ihop med mitt ex i nästan ett år, medan jag letade lägenhet. Jag känner att jag vill bo ensam nu ett tag och inte dela med någon kompis.

Till slut blev det väldigt stressande att inte hitta något. Därför var det skönt när jag fick chansen att bo här fram till mars nästa år. Även om det är ovisst att bo i andra hand, så är det bättre än den jobbiga situationen jag var i tidigare. Men jag betalar fortfarande en tusenlapp i månaden till min ex-pojkvän för vår gamla lägenhet, jag står ju fortfarande på kontraktet där och har också en del saker kvar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det allra bästa vore om jag fick chansen att ta över den här lägenheten. Den är billig och ligger bra. Jag gillar Gamlestan och känner mycket folk här. Därför var jag kräsen i början när jag letade bostad och ville helst bo här. Men nu söker jag överallt. Jag kan tänka mig att bo nästan var som helst.”

Berättat för Gustaf Görfelt

Annons

FAKTA

Namn: Jeanette Segerström, 33 år

Bor: I andra hand i en etta i Gamlestan.

Gör: Pluggar till apotekstekniker, jobbar som personlig assistent.

Annons
Fakta: Bostadsbristens ansikte 2014

I dag fattas upp till 150 000 lägenheter.  Räknar man även de kommande fem årens behov blir det nära 300 000. Fram till valet 2014 skriver vi varje vecka om dem som drabbas av bostadsbristen. Unga som gamla, från norr till söder.  Det här är deras berättelser och deras uppmaning till politikerna.

Se alla berättelser här.

 

Läs också ”Jag borde ha något eget nu” "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Nu bor vi i ett källarförråd" "Jag känner en otrolig frustration" "Det känns fullkomligt hopplöst faktiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.