Annons

Kaffe och mackor för 400 000 kronor

Värmland KBAB spenderade näst mest pengar på representation förra året i hela Mellansverige. Totalt 750 000 kronor. Varav 400 000 kronor gick till kaffe och mackor.

Karlstads bostads, KBAB, la under förra året ned näst mest pengar på representation av de kommunala hyresvärdarna i Mellansverige och Gävleborg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det enda av 80 granskade bolag som använde mer pengar till att representera är Uppsala hem i Upplands län som spenderade 857 000 kronor.

Det visar sig i Hem & Hyras granskning av hur mycket kommunala bostadsbolag och -stiftelser i sju län lägger på representation. Alla fick svara på samma frågor om hur mycket pengar de lägger på intern och extern representation liksom vilken policy bolagen har kring alkohol och vem som får använda sig av representation.

Annons

Granskningen visar att det i de flesta fall handlar det om frallor, kaffe, avtackningar eller julbord för personalen. Men det kan också handla om arbetsluncher med entreprenörer och politiker.

Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.

KBAB la alltså närmare 750 000 kronor på intern och extern representation 2011. Av dem gick närmare 400 000 kronor till frukostfika: kaffe och ostsmörgås.

Det kan jämföras med Örebro bostäder, som är regionens största hyresvärd och som totalt lade 262 000 kronor på representation – alltså mindre än KBAB använde till smörgåsar och kaffe.

– Vi har valt att bjuda alla våra 150 anställda på kaffe och smörgås. Vi gör inte skillnad på folk och folk – utan ska tjänstemän ha frukostfika ska de som jobbar ute i verksamheten också ha det. Det bidrar till kvaliteten och hjälper till att hålla ihop företaget och få alla att dra åt samma håll, säger Mats Enmark som är vd på KBAB.

Annons
Läs ocksåHär är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkasBildkollage med en ryggtavla i blå jacka och röd stickad mössa. En husfasad med balkonger och ett förstoringsglas i vilket man ser fingrar som håller en penna och skriver på ett andrahandsavtal.

Även sett till snitt per antal lägenheter, ligger KBAB högre än både Uppsala hem och Öbo. När KBAB använde 99 kronor per år och lägenhet på representation, tog de två senare 55 kronor (Uppsala hem) och 12 kronor (Öbo).

Munkforsbostäder och Stiftelsen Björkåsen i Storfors kommun finns med bland de bolag som spenderade minst – det vill säga inget alls – på representation.

Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning Skuldsatta erbjuds nya och dyra lägenheter – Eksam möter en tuff bostadsmarknad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.