HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Kameror ger inte ett bättre samhälle”

Halland 9 av 10 halländska hyresvärdarna varken har eller planerar övervakningskameror i sina bostadsområden. Det visar Hem & Hyras undersökning bland tio av de största värdarna.

​– Någonstans måste integritetens gräns dras, tycker vd Lars Tirén vid Kungsbackabostäder. Och Kungsbacka är ju inte Paris förorter direkt, vi har inte det behovet.

Dyrt, ineffektivt och tveksamt bevisvärde är andra skäl till att bostadsbolagen valt bort kameror. Varbergs bostad testade kameror i ett soprum för några år sedan. Projektet blev en flopp.
– Folk öppnade bara dörren och kastade in grejerna så ingen fångades på bild, säger miljöchef Daniel Spetz. Nu arbetar vi förebyggande med sopsortering istället.
 
HFAB i Halmstad är ensamt om att använda övervakningskameror, i ett parkeringshus, och förvaltningschef Lars Keyser är positiv till fler.
– Det finns önskemål från hyresgästerna om att öka säkerheten. Nu funderar vi kring kameror i ett sophus där sorteringen inte fungerar.

Fakta: Alternativa kameror

Så stoppar hyresvärdarna skadegörelsen idag: Klippta häckar, bättre belysning, elektroniska nycklar, varnande exempel, ronderande bevakning, brytskydd på källardörrarna, snabb klottersanering så att inte fler inspireras.

Hyresvärdarna som säger nej och ja till övervakningskameror:
Eksta: NejKungsbackabostäder: NejAranäs: NejVarbergs Bostad: NejFABO: NejHyltebostäder: NejHFAB: JaStena: NejAkelius: NejLaholmshem: Nej

 

Läs också Expert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas” Slog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljon Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000" Diabetessjuk krävs på 65 000 av Kalixbo – för repor i hiss Levde i kaos utan el och nycklar – nu tvingas kvinnan bort från lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.