HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlshamnsbostäder skärper bostadskön

Blekinge För att få en bättre överblick på bostadsbehovet har Karlshamnsbostäder skärpt reglerna för sin bostadskö. Antalet intresseanmälningar begränsas och är du inte aktiv under ett halvår så raderas kontot.
Foto: Annika Wallsson
"Huvudskälet är att bostadskön är lite som en schweizerost, det är fullt med folk där som inte är relevanta," säger Stefan Nilsson, vd för Karlshamnsbostäder.

Kunduppgifterna i Karlshamnsbostäders bostadskö kommer att vara aktuella under sex månader för den som inte är aktiv i kön. Efter fyra månaders inaktivitet skickas en påminnelse ut om att logga in på ”Mina sidor”. Om detta inte görs raderas kontot och köpoängen förloras.

Därtill går det bara att tacka nej tre gånger till erbjuden lägenhet, vilket ska begränsa antalet intresseanmälningar. Den som tackar nej tre gånger får sitt konto fryst i tre månader och samlar inte poäng under den tiden, vilket annars är en köpoäng per dag. Max fem intresseanmälningar åt gången får göras. Och man kan bevaka max sju områden och två olika lägenhetsstorlekar.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

– Huvudskälet är att bostadskön är lite som en schweizerost, det är fullt med folk där som inte är relevanta. Vi måste göra inskränkningar för att kunna veta behovet. Det duger inte att söka allt. Bostadskön är ett planeringsdokument för hur vi ska bygga i framtiden. Vi har 5 000 ansökningar men det är 2 800 personer som står i kön. Det här är egentligen ingen försämring för man kan logga in och göra ändringar i sina områden och så där, säger Stefan Nilsson, Karlshamnsbostäders vd.

Han tar de senaste nyproducerade marklägenheterna som exempel.

– Vi hade 330 sökande men vi fick gå igenom de första 110 i kön innan de 24 lägenheterna var fyllda. För oss är det ingen panik, det är värre om man är ett stort företag som bygger 100 lägenheter per år. Vi ser även att det som händer i Stockholm börjar sprida sig och ger signaler även i lilla Karlshamn. Vi märker en avmattning men för oss är det ingen ko på isen de närmaste tre åren, säger Stefan Nilsson.

Läs ocksåNy granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt
Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Stenograferande ordförande avgår efter 35 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.