Annons

Karlshamnsordförande avgår efter fel

Karlshamn Tommy Arvidsson, ordförande i Hyresgästföreningen Karlshamn, avgick i måndags med omedelbar verkan. Den utlösande faktorn var Karlshamnsbostäders närvaro på föreningens årsmöte.

Tommy Arvidsson avgick med omedelbar verkan i måndags kväll då representanter från Hyresgästföreningen Sydosts regionstyrelse konfronterade honom med fel som han ska ha begått

Avgörande var att Karlshamnsbostäder var närvarande på Hyresgästföreningens Karlshamns årsmöte i slutet av mars. Den senaste tiden har relationen mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen varit ansträngd. Hyresförhandlingarna var konfliktfyllda och Karlshamnsbostäder gick ut med direktavisering av nya hyror trots att det inte fanns någon förhandlingsöverenskommelse. På sistone har bolaget sagt upp boinflytandeavtalet och Hyresgästföreningen begärt förhandling om en underhållsöverenskommelse som det råder delade meningar om.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Då är det inte läge att bjuda in bolaget på årsmötet och säga att vi har ett väldigt gott samarbete. Det ser väldigt konstigt ut, säger Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningens sydöstra region.

Han säger att det var dags för Tommy Arvidsson att reda ut var han lojalitet ligger.

– Vi har haft en diskussion med honom där vi ser att han kanske har svårt att företräda hyresgästerna och samtidigt vara en medarbetarpart till bolaget.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

I kallelsen till Hyresgästföreningen Karlshamns årsmöte stod att det skulle ingå en politikerutfrågning, men de politiker som närvarade var representanter ur Karlshamnsbostäders styrelse, det var olämpligt, anser Björn Johansson.

Tommy Arvidsson själv är ledsen över vad som hänt. Han har varit engagerad i Hyresgästföreningen sedan 1987, en stor del av tiden på kommunnivå, och kommer att sakna organisationen och de människor han mött genom den.

Annons

– Jag tycker att det är skit och jag mår inte alls bra, säger han.

Läs ocksåHyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”Erik Elmgren, Hyresgästföreningen,

Att han skulle ”bli avsatt” var han inte beredd på, även om han håller med om att det inte var särskilt bra att de utlovade politikerna på årsmötet var styrelserepresentanter från Karlshamnsbostäder.

– När man har facit i hand så är de våra motståndare.

I den frågan hade han önskat mer stöttning från Hyresgästföreningens regionstyrelse. Och han tycker också att det känns dåligt att han fått bära hundhuvudet.

– Det är inte bara jag, det är hela styrelsen som varit involverade. Men jag åkte tyvärr.

Det var inte bara vad som hände på årsmötet som låg bakom Tommy Arvidssons avgång, han fick sig en lista med begångna fel till livs.

Annons

– Det var grymma saker som lästes upp och en del stämde inte ett smack. Och det sa jag också.

Vilka de felen skulle vara vill han inte gå in på. Nu vill han försöka komma över det som hänt.

För Karlshamnsföreningen börjar nu ett nytt kapitel där hålet efter den avgångne ordföranden ska fyllas.

– Vi kommer att ha en träff med dem som är kvar i styrelsen rätt så omgående för de är naturligtvis också lite oroliga för vad som ska hända, säger Urban Jönsson, föreningens kontaktperson i regionstyrelsen.

Än så länge är det för tidigt att säga hur den demokratiska processen kommer att gå till, men enligt Urban Jönsson verkar det inte vara behov av något extra årsmöte.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.