Annons

Karlshamnsstyrelsen arbetar vidare efter avhopp

Karlshamn Efter att ordföranden i Hyresgästföreningen avgått har den kvarvarande styrelsen nu kunnat formera styrkorna. Nu är avsikten att fortsätta som tidigare planerat.

För några veckor sedan lämnade Tommy Arvidsson ordförandeposten i Hyresgästföreningen Karlshamn. Bakgrunden var att styrelsen i Hyresgästföreningen sydost inte fann det lämpligt att representanter för Karlshamnsbostäders bolagsstyrelse var närvarande vid föreningens årsmöte. Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen har sedan förhandlingarna om årets hyror en ansträngd relation. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I veckan har den kvarvarande styrelsens fem medlemmar träffats för att ta avstamp för framtiden. Styrelsens nya ordförande Elve Andersson vill egentligen inte prata om det som varit utan ser helst framåt. 

– Vi ska sätta igång och fortsätta som vanligt igen. Det som har hänt får inte påverka vårt arbete, säger han. 

Ordförandeposten var inget han önskade sig. 

Annons
Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

– Jag är 80 år och tycker egentligen att jag är för gammal för det här uppdraget, men det ska gå och jag har dem som ställer upp och hjälper mig.

Styrelsens fortsatta arbete kommer att löpa i gamla hjulspår.

– Vi arbetar ju för hyresgästerna och det ska vi göra så mycket vi kan. Vi ska träffa politiker och så, det som finns på programmet det ska vi arbeta med.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Läs mer:

Annons

Karlshamnsordförande avgår efter fel

”Jag visste inte att man inte fick bjuda in styrelsen”

Läs också Carina kämpar mot ensamheten Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.