Annons

Karsten vill bygga hyreshus i trä

Visby Entreprenören Karsten Inde planerar bygga två nya hyreskvarter med trähus i Visby. Totalt rör det sig om en satsning på 200 lägenheter.

Karsten Inde, ägare till Gotlandsbyggen och Leva husfabrik, planerar att ge sig in i hyresbranschen. Tanken är att bygga två nya bostadskvarter i Visby med cirka 100 lägenheter i varje. I förra veckan träffade han region Gotland för att diskutera tillgången på byggbar mark.

– Det vi har tittat på är ett område söder om Visby på Visborgsområdet och ett område som ligger lite närmare centrum, säger Karsten Inde.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Blir allt hyreslägenheter?

– Ja det är utgångspunkten och det är vad regionen har efterfrågat. Det behöver byggas ett antal hundra lägenheter framöver när både militären och polisen utökar här, förklarar han.

Annons

I det ena kvarteret tänker man bygga sex till sju hus i tre till fyra våningar. Planen är att de nya husen ska byggas i trä och ges ett modernt utseende.

Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

– Jag tycker trä är ett spännande material. Vi vill bygga hus som är lite annorlunda, med modern design och att det blir något som sticker ut, säger han.

Närmast väntar fortsatta samtal kring markanvisning, finansiering och samarbetspartners. Om några veckor hoppas han att fler detaljer ska vara klara.

Annons

– Just nu söker vi en partner inom fastighetsbranschen för att genomföra det här. Hittills har tre fastighetsbolag hört av sig och visat intresse, säger han.

Läs ocksåEnsamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"
Läs också Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.