HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kissade i grannens skor – vräks

Haninge En 55-årig man i Västerhaninge tog sig in i sin grannes lägenhet – och kissade i familjens hall. Nu sägs han upp från sitt hyreskontrakt.
Foto: Annika Wallsson
Skorna på bilden har inte med artikeln att göra.

Händelsen utspelade sig en torsdags kväll i juni i somras. Polisen får ett larm om att en 55-årig man tagit sig in i grannfamiljens lägenhet och ställt sig att urinera mitt i hallen framför dottern i familjen. Enligt polisrapporten så möttes patrullen av en ”otroligt stark urinlukt” i lägenheten där hela hallmattan och fyra par skor var helt neddränkta.

Pappan i familjen berättar att hans unga dotter blivit rädd av situationen och att mannen på fråga om vad han håller på med svarat:

Läs ocksåHyresgäst i Helsingborg anses vara en brandfara

– Jävla otur för dig! Därefter ska 55-åringen, som även misstänks ha varit narkotikapåverkad vid tillfället, ha gått in till sig själv och lagt sig för att sova.

Haninge Bostäder sade upp kontraktet redan efter tre dagar och gav mannen tre månader att flytta ut men tvingas nu driva uppsägningsärendet i Hyresnämnden för att få bort honom. Orsakerna som anges är fyra: ofredande mot minderårig, ofredande mot vuxen, olovligen öppnat och gått in till grannens lägenhet och för att ha urinerat i grannens hall.

Ärendet avgörs i Hyresnämnden nästa vecka.

Läs ocksåHyresgäster hotas av uppsägning efter protest i Högsbo
Läs också Först dödsbesked - sedan uppsagd Pappa fixade lägenhet till sin dotter - kontraktet rivs Anklagades för att ha blottat sig - bevisen räckte inte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.