Annons

Klart för inflyttning i Rambodal

Norrköping De nya hyreshusen i Rambodal i Norrköping står klara för inflyttning. Birgitta Thörn är en av dem som flyttar in i stadsdelens första hyreslägenheter.

Bostadsutbudet i stadsdelen Rambodal i sydöstra Norrköping har tidigare mest bestått av villor och bostadsrätter. Det var ett av skälen till varför kommunägda Hyresbostäder valde att satsa på att bygga två nya hyreshus just här. Och enligt bolaget har det inte varit några problem att få dem 56 lägenheterna uthyrda.

– Det har varit en jättestor efterfrågan, i  snitt har vi haft ungefär 35 sökande per lägenhet. Det är många yngre, 90-talister, men även barnfamiljer och pensionärer som flyttar in, säger Lotta Sandberg, uthyrare på Hyresbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av de första som flyttar in är Birgitta Thörn som hämtat ut sina lägenhetsnycklar.

– Så fort jag fick veta att de skulle bygga så anmälde jag mitt intresse. Jag har velat ha en lägenhet här, jag tycker det är bekvämt att bo i hyresrätt, säger hon.

För Birgittas del blir det inte någon lång flytt, närmare bestämt från ett radhus på andra sidan gatan.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Jag trivs så bra i området, jag har bott här i 13 år och mina barn och barnbarn finns här i närheten. Så det här kommer bli bra, säger hon.

Husen är Hyresbostäders första nybygge som byggs som kombohus, ett standardhus som pressar ned byggkostnaden och hyrorna. Jämfört med de bostäder som Hyresbostäder byggt på Oskarsgatan i Kneippen så ligger månadshyran för en nybyggd tvåa i Rambodal cirka tusen kronor lägre.

— Det är vissa saker som skiljer i utrustning. Här ingår exempelvis inte induktionshäll, tvättmaskin, torktumlare och mikro som standard, men finns som tillval, förklarar Lotta Sandberg på Hyresbostäder.

Läs ocksåAnitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt”Anita Andersson Landegren är hyresgäst hos Hyresbostäder i Norrköping.

Birgitta betalar 7 295 kronor i månaden för sin tvåa på 54 kvadratmeter.

Annons

– Det är lite dyrare, men det bryr jag mig inte om. Det är en acceptabel nivå tycker jag, säger hon.

 

Läs också Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.