HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart för inflyttning i Rambodal

Norrköping De nya hyreshusen i Rambodal i Norrköping står klara för inflyttning. Birgitta Thörn är en av dem som flyttar in i stadsdelens första hyreslägenheter.

Bostadsutbudet i stadsdelen Rambodal i sydöstra Norrköping har tidigare mest bestått av villor och bostadsrätter. Det var ett av skälen till varför kommunägda Hyresbostäder valde att satsa på att bygga två nya hyreshus just här. Och enligt bolaget har det inte varit några problem att få dem 56 lägenheterna uthyrda.

– Det har varit en jättestor efterfrågan, i  snitt har vi haft ungefär 35 sökande per lägenhet. Det är många yngre, 90-talister, men även barnfamiljer och pensionärer som flyttar in, säger Lotta Sandberg, uthyrare på Hyresbostäder.

Läs ocksåFörsta titten inne i Idyllen

En av de första som flyttar in är Birgitta Thörn som hämtat ut sina lägenhetsnycklar.

– Så fort jag fick veta att de skulle bygga så anmälde jag mitt intresse. Jag har velat ha en lägenhet här, jag tycker det är bekvämt att bo i hyresrätt, säger hon.

För Birgittas del blir det inte någon lång flytt, närmare bestämt från ett radhus på andra sidan gatan.

Läs ocksåNytt höghus får hyresrätter

– Jag trivs så bra i området, jag har bott här i 13 år och mina barn och barnbarn finns här i närheten. Så det här kommer bli bra, säger hon.

Husen är Hyresbostäders första nybygge som byggs som kombohus, ett standardhus som pressar ned byggkostnaden och hyrorna. Jämfört med de bostäder som Hyresbostäder byggt på Oskarsgatan i Kneippen så ligger månadshyran för en nybyggd tvåa i Rambodal cirka tusen kronor lägre.

— Det är vissa saker som skiljer i utrustning. Här ingår exempelvis inte induktionshäll, tvättmaskin, torktumlare och mikro som standard, men finns som tillval, förklarar Lotta Sandberg på Hyresbostäder.

Läs ocksåStort intresse för Yllefabriken

Birgitta betalar 7 295 kronor i månaden för sin tvåa på 54 kvadratmeter.

– Det är lite dyrare, men det bryr jag mig inte om. Det är en acceptabel nivå tycker jag, säger hon.

 

Läs också Stor brist på bostäder för seniorer i Östergötland Satsning mot våld i hemmet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.