Annons

Klart med årets hyreshöjning i Bodenbo

Boden Drygt 2000 lägenheter i Boden får från 1 februari en hyreshöjning på 1,96 procent. Bodenbo hade yrkat på 5,26 procent från 1 januari.
Boden från Stadshuset.

– Det var en förhållandevis hög höjning de yrkade på och det har varit tuffa förhandlingar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Roger Enbom.

Han vill dock inte kalla det för en seger, utan en rimlig hyreshöjning för att Bodenbo ska kunna klara sina kostnadsökningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bodenbo har höga kostnader för fjärrvärme, vatten, avlopp, el och underhåll, konstaterar han.

Annons

Johan Johansson, VD för Bodenbo, är däremot inte nöjd.

– Vi kommer inte att kunna hålla samma underhållsnivå som 2018. Det var samma sak ifjol. Jag förstår ju Hyresgästföreningens argument, men samtidigt tar de inte ansvar för hyresrättens utveckling genom att bromsa underhållet, säger han.

Läs ocksåFängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad"Utsidan av en port i tegelhus.

Men Roger Enbom vid Hyresgästföreningen står fast vid sin uppfattning.

Annons

– Bodenbo måste finna andra vägar till att täcka underhållsskulder. Hyresgästerna betalar ju varje månad till sitt underhåll, säger han.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Tre år efter obligatoriska ventilationskontrollen är problemen inte åtgärdade Fick faktura på 800 kronor för kvarglömd kartong: "Vi blev irriterade" Allmännyttan sålde alla lägenheter - hyresgästerna visste ingenting

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.