HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med ny ägare till Briggen

Östergötland Platen har nu hittat en köpare till området Briggen med 75 lägenheter i Motala. Syftet med försäljningen är att få in pengar för att kunna öka underhållstakten på Ekön.
Foto: Jenny Knutsson
Det står nu klart att Platen säljer området Briggen för 38 miljoner kronor.

Som Hem & Hyra berättat tidigare vill kommunala Bostadsstiftelsen Platen skynda på de renoveringsarbeten som pågår sedan flera år på Ekön. Bland annat utförs byte av stammar och tak och fasaderna får en ansiktslyftning. Lägenheterna renoveras även invändigt. För att ha råd att renovera fler hus per år beslutade Platens styrelse i höstas att sälja området Briggen på Väster i Motala, som består av radhuslägenheter i markplan.

Platens vd Lars Åke Landén motiverade då valet av just Briggen med att det är svårt att sköta förvaltningen i området på ett rationellt sätt och att det kommer att krävas en del större underhållsinsatser, som takomläggning, framöver.

Nu är det klart att det blir en affär. Enligt Motala & Vadstena tidning är köparen ett nytt lokalt bolag, Sjöstadsförvaltning i Motala AB. Bolaget betalar 38 miljoner kronor för Briggen och Lars Åke Landén säger till Motala & Vadstena tidning att det är vad Platen förväntade sig.

Enligt tidningen räknar Platen nu med att kunna slutföra arbetena på Ekön nästa sommar.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.