Annons

Klart med vilka Hoforshus som rivs

Hofors ​Återigen tvingas kommunala Hoforshus riva lägenheter. Med start i höst rivs drygt 40 lägenheter på Rönningsgatan och Ställargatan.

​26 hyresgäster måste flytta när Hoforshus river sina fastigheter på Ställargatan 2, 4, 6 och 8 och Rönningsgatan 24.

– Vi har haft ett möte med hyresgästerna där de fått anmäla sina önskemål inför flytten, vilket område de vill bo i till exempel. Målet är att alla ska få en ny likvärdig lägenhet, säger fastighetschef Marcus Wallin.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna får en uppsägningstid på fyra månader mot normala tre månader och Hoforshus står för kostnaderna och arbetet med själva flytten.

Hyresgästföreningen har tidigare kritiserat Hoforshus för att de dröjde så länge med att berätta vilka fastigheter som skulle rivas.

Annons

Så här sade Mårten Gulin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle, för ett par veckor sedan:

Läs ocksåHyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik"Kvinna vid hus som ska rivas.

– Vd väljer att inte köra över sin styrelse, han väntar tills efter styrelsemötet med att ge besked till hyresgästerna. Det betyder stor oro för hyresgästerna för frågan har dragit ut på tiden onödigt länge. Det handlar trots allt om att lämna sitt hem mot sin vilja och det är alltid svårt.

Men Mårten Gulin påpekade också att tidigare flyttar verkar har fungerat bra för Hoforshus hyresgäster:

Annons
– Jag har inte hört några stora klagomål från dem som tvingats flytta vid de tidigare rivningarna och jag tror att Hoforshus vill hyresgästernas bästa även om beskeden har dröjt.
 

 

Läs också Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.