HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart med vilka Hoforshus som rivs

Hofors ​Återigen tvingas kommunala Hoforshus riva lägenheter. Med start i höst rivs drygt 40 lägenheter på Rönningsgatan och Ställargatan.

​26 hyresgäster måste flytta när Hoforshus river sina fastigheter på Ställargatan 2, 4, 6 och 8 och Rönningsgatan 24.

– Vi har haft ett möte med hyresgästerna där de fått anmäla sina önskemål inför flytten, vilket område de vill bo i till exempel. Målet är att alla ska få en ny likvärdig lägenhet, säger fastighetschef Marcus Wallin.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Hyresgästerna får en uppsägningstid på fyra månader mot normala tre månader och Hoforshus står för kostnaderna och arbetet med själva flytten.

Hyresgästföreningen har tidigare kritiserat Hoforshus för att de dröjde så länge med att berätta vilka fastigheter som skulle rivas.

Så här sade Mårten Gulin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Gävle, för ett par veckor sedan:

Läs ocksåNästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster

– Vd väljer att inte köra över sin styrelse, han väntar tills efter styrelsemötet med att ge besked till hyresgästerna. Det betyder stor oro för hyresgästerna för frågan har dragit ut på tiden onödigt länge. Det handlar trots allt om att lämna sitt hem mot sin vilja och det är alltid svårt.

Men Mårten Gulin påpekade också att tidigare flyttar verkar har fungerat bra för Hoforshus hyresgäster:

– Jag har inte hört några stora klagomål från dem som tvingats flytta vid de tidigare rivningarna och jag tror att Hoforshus vill hyresgästernas bästa även om beskeden har dröjt.
 

 

Läs också Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen Slussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggas Handelsträdgården rivs i höst – 300 bostäder ska byggas på tomten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.