Annons

Klart vem som blir köpare i Karlskrona

Blekinge Karlskronahem säljer 265 lägenheter och två omsorgsboenden till fem olika fastighetsägare. I slutet av juni planeras överlämningen ske.

Karlskronahems styrelse har undertecknat ett överlåtelseavtal med fem olika köpare av det bestånd som är till salu.

– Jag är glad att vi kan slutföra kommunfullmäktiges uppdrag om försäljning så att vi får ytterligare ekonomiska muskler till att bygga nya hyresrätter. Bland köparna kan vi se nationellt stora aktörer likväl som små lokala. En av köparna garanterar Karlskrona kommun produktion av 150 nya bostäder de närmsta åren, vilket känns positivt för kommunen, säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
De fem aktörerna är:

SBB Norden, Brundsbergsbolagen fastigheter, Karlsson och Hedfors fastigheter, Kobebus fastighets och Skogstjärnen.

Annons

Det totala värdet på fastigheterna är 400 miljoner kronor. För att försäljningen ska träda i kraft behövs ett godkännande av moderbolaget och kommunfullmäktige. Detta ska ske 24 maj. Överlämning till de nya ägarna planeras till slutet av juni.

Motivet till försäljningen är att Karlskronahem förra året fick i uppdrag av kommunfullmäktige att sälja fastigheter för att delfinansiera nyproduktion av 400 nya hyreslägenheter.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.