HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klartecken för HFAB:s renovering på Vårhem

Halmstad 15 hyresgäster sa nej till omfattande renoveringar på Vårhem som höjer hyran. Nu ger hyresnämnden HFAB klartecken.

De omfattande renoveringarna kommer att höja hyran med 620 kronor, oavsett hur stor lägenheten är. När hyresnämnden sammanträdde var det en omständighet som hyresgästerna inte tyckte var rimlig.

Men hyresnämnden i Göteborg ger nu det kommunala bostadsbolaget i Halmstad sitt godkännande. I sitt beslut skriver de bland annat att fastigheterna är i behov av renoveringar för att uppnå modern standard och att bolaget har ett ”beaktansvärt intresse”.  Nämnden konstaterar också att av 225 berörda hushåll var det enbart 15 som motsatte sig planerna, och av dem enbart åtta som yttrade sig för nämnden.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

I beslutet går att läsa att det framför allt är badrumsrenoveringar som höjer hyran, men också nya säkerhetsdörrar, insättning av jordfelsbrytare och förbättrad utvändig ventilation.

Läs mer om fallet här.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.