HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klartecken för nya smålägenheter i Sölvesborg

Sölvesborg Byggnadsnämnden har sagt ja till Sölvesborgshems bygglovsansökan för att bygga 39 smålägenheter i Ljungaviken. Förhoppningen är att unga ska bo kvar i kommunen.
I början av juli lämnade Sölvesborgshems vd Johan Braw och styrelseordförande Viveka Olofsson över bygglovsansökan till bygglovsassistent Magdalena Åkesson.

– Detta ökar våra möjligheter att behålla ungdomarna. Många har tidigare flyttat till Bromölla där mindre och billigare bostäder funnits i större utsträckning än i Sölvesborg, säger byggnadsnämndens ordförande Hillevi Colliander (S) till Blekinge läns tidning.

Sölvesborgshem vill bygga 39 ettor och tvåor i stadsdelen Ljungaviken. En satsning som är välbehövlig eftersom Sölvesborgshem har en kö på 30–50 personer varje gång en etta blir ledig.

Läs ocksåEmma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut”En kvinna med glasögon, gröna ögon, rött hår och piercing i näsan, samt ett nybyggt hus i gammal stil.

De nya lägenheterna blir relativt billiga med hyror på 4 374–4 788 kronor i månaden för en etta och 4 788–6 165 kronor för en tvåa.

– Det är en affärsmässig bedömning vi gör, men också ett samhällsansvar vi tar, sade Sölvesborgshems vd Johan Braw när planerna på bygget presenterades i början av juli.

Läs mer:

Läs ocksåHär "röstar" Storviksborna inför nybygge

39 nya smålägenheter på gång i Sölvesborg

Läs också I Sölvesborg får fimpare premie Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Nordanstigs Bostäder överväger rivning – och bygger nytt­

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.