Annons

Klippanbo höll grannar sömnlösa

Klippan Ord stod mot ord. Enligt kvinnan spelade mannen hög musik och sa saker som ”hora”. Mannen i sin tur sa att hon kastade fimpar på hans uteplats. Hyresnämnden väljer att tro på kvinnan och han kastas ut.
Foto: Pixabay

Det var en stor grannkonflikt på orten utanför Klippan som utkristalliserade sig när Hyresnämnden i Malmö höll sammanträde. Familj och grannar var kallade att vittna. Enligt hyresnämndens beslut berättade kvinnan att hon och hennes barn länge mått mycket dåligt och haft stora sömnbesvär på grund av mannens beteende. De kunde heller inte ta hem vänner. Natt som dag spelade han hög musik, skrek och smällde i dörrar. En ljudinspelning från en mobiltelefon spelades upp för nämnden.

Enligt hyresvärden har mannen fått en varning men inget har hänt och mannen har sagts upp.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mannen å sin sida menade att det inte var sant att han stört. En gång hade han kallat en person för hora men det var efter att han hade kallats pundare. Han hade, tvärtom, trakasserats bland annat genom att grannen kastat fimpar och skräp på hans uteplats. En person vittnade också om hur hon sett fimpar och vid ett tillfälle en skräppåse kastas ner från kvinnans balkong ner på mannens uteplats.

Annons

Hyresnämnden kom fram till att grannarna har ”någon form” av konflikt men ”även med detta i beaktande” bedömer de att kvinnan och hennes barn är trovärdiga och uppgifter om störningarna är tillförlitliga. De skriver vidare att även om mannen känt sig provocerad ger det inte honom ”rätten i sin tur störa dem”.

Mannen måste flytta, senast i början av april.

Annons
Läs ocksåRichards sömnlöshet i rätten
Läs också Störningar gör henne sömnlös Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Störande fågelljud gick till rätten – nu är de kvitt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.