Annons

Knivstabostäder vill höja hyran med 4,45 procent

Knivsta ​Knivstabostäder vill höja hyran med 4,45 procent nästa år. Enligt vd:n Stefan Liljebris behövs pengarna för att bolaget ska ha råd att byta ut taken på flera fastigheter.

​Flera kommunala bostadsbolag runt om i landet tycker inte att de behöver höja hyrorna för nästa år eftersom ränteläget är så pass lågt. Men det är inte aktuellt för Knivstabostäder som behöver de ökade intäkterna för att ha råd med omfattande ombyggnationer, enligt bolagets vd Stefan Liljebris.

Annons
-Vi håller på och byter ut taken och gör om takkonstruktionen på husen i ett av våra bostadsområden, på Södervägen i kvarteret Gärdet. I lägenheterna på de översta våningarna bildas fuktrosor på tapeterna när det regnar. Det tänkte vi att hyresgästerna ska få slippa.
Drygt åtta miljoner kronor beräknar han att ombyggnationerna kommer att kosta.
Förhandlingarna mellan Knivstabostäder och Hyresgästföreningen har inletts i dagarna.
Hyreshöjningen  –  vad den än landar på – är tänkt att gälla från och med årsskiftet.
Hem & Hyra har inte lyckats nå Hyresgästföreningens förhandlare för en kommentar.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.