Annons

Knivstabostäder vill höja hyran med 4,45 procent

Knivsta ​Knivstabostäder vill höja hyran med 4,45 procent nästa år. Enligt vd:n Stefan Liljebris behövs pengarna för att bolaget ska ha råd att byta ut taken på flera fastigheter.

​Flera kommunala bostadsbolag runt om i landet tycker inte att de behöver höja hyrorna för nästa år eftersom ränteläget är så pass lågt. Men det är inte aktuellt för Knivstabostäder som behöver de ökade intäkterna för att ha råd med omfattande ombyggnationer, enligt bolagets vd Stefan Liljebris.

Annons
-Vi håller på och byter ut taken och gör om takkonstruktionen på husen i ett av våra bostadsområden, på Södervägen i kvarteret Gärdet. I lägenheterna på de översta våningarna bildas fuktrosor på tapeterna när det regnar. Det tänkte vi att hyresgästerna ska få slippa.
Drygt åtta miljoner kronor beräknar han att ombyggnationerna kommer att kosta.
Förhandlingarna mellan Knivstabostäder och Hyresgästföreningen har inletts i dagarna.
Hyreshöjningen  –  vad den än landar på – är tänkt att gälla från och med årsskiftet.
Hem & Hyra har inte lyckats nå Hyresgästföreningens förhandlare för en kommentar.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.