Annons

Knivstabostäder vill höja hyrorna mest i regionen

Knivsta ​I region Aros-Gävle pågår hyresförhandlingarna för fullt. Det högsta kravet hittills kommer från allmännyttiga Knivstabostäder, som begär en hyreshöjning på 5,3 procent. Knivstabostäder motiverar kravet med ökade kostnader för underhåll.

​Genom att yrka på en 5,3 procentig hyresökning placerar sig Knivstabostäder bland de allmännyttiga hyresvärdar i landet som vill införa de kraftigaste hyreshöjningarna. I topp ligger Staffanstorpshus i Skåne som har lagt ett bud på 7,6 procent.

Annons
Ett stort underhållsbehov av fastigheterna är den största faktorn bakom yrkandet, enligt Knivstabostäders vd Stefan Liljebris.
-Vi måste få upp standarden på lägenheterna, både den yttre och den inre. För att kunna göra det det krävs en hyreshöjning på 5,3 procent. Annars riskerar vi att få ett tudelat bestånd – de som har fått rustat och de som inte har fått det.
Enligt Stefan Liljebris finns ett stort rustningsbehov kvar från tiden före kommundelningen 2003, då Knivstabostäder bildades efter att tidigare ha tillhört Uppsalahem.
­Anders Severin, förhandlare på Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle håller med om att Knivstabostäders fastigheter behöver rustas.
-Men man kan fråga sig i vilken takt det behöver ske, säger han.
I övrigt vill han inte gå in på detaljer i Knivstabostäders bud med hänsyn till de pågående förhandlingarna.
Det lägsta bud som  Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle fått in kommer från Alfta-Edsbyns fastighets AB, som bara vill höja hyrorna med 1,8 procent.
Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle har förhandlat klart med två allmännyttor: Roslagsbostäder och Bollnäs bostäder. Där landade hyreshöjningarna på 1,8 respektive 1,85 procent.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.