HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kommunala Skurupshem vill höja hyran med 2,5 procent

Skurup Kommunala Skurupshem yrkar återigen på höga höjningar inför årets hyresförhandling. Bolaget stod för årets högsta hyreshöjning i Skåne år 2015, med 2,5 procent i genomsnitt.

Skurupshem vill höja hyran från den 1 januari 2016. Inför 2015 års förhandlingar ville bolaget höja med 3 procent men förhandlingarna landade på en hyreshöjning på i genomsnitt 2,5 procent. 

− Det är ett högt krav om man jämför det med den generella kostnadsutvecklingen i samhället, säger Joakim Lund, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

2015 stod bolaget för årets högsta hyreshöjning i Skåne. De hade begärt en höjning med 3 procent, och det gjorde de även inför 2014 år förhandlingar. För 2013 krävde Skurupshem en höjning av hyrorna på 3,9 procent men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blev hyreshöjningen 2,5 procent.

Annons

Innan det är dags att sätta sig vid förhandlingsbordet kommer Hyresgästföreningen att begära ett underlag från Skurupshem där de redogör för sina ekonomiska förutsättningar för nästa år.

− Det blir först efter att vi har analyserat det som kan vi ta ställning till om kravet på hyreshöjningar är berättigat eller inte, säger Joakim Lund.

Annons
Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Skurupshems vd Anders Nilsson har avböjt att kommentera i dag.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.