Annons

Konstsatsningar på Kungsmarken och Råslätt

Jönköping Kungsmarken i Karlskrona och Råslätt i Jönköping är två av 15 platser som valts ut i regeringssatsningen Konst händer.

Statens konstråd undersökt miljonprogramsområden i hela landet och valt att gå vidare i bland annat Karlskrona och Jönköping med satsningen Konst händer.

Konstnären Johanna Gustafson Fürst kommer under hösten vistas i Kungsmarken i Karlskrona. Hon ska arbeta med projeket tillsammans med boende i området och med Mellanstadens Folkets hus och park, som driver nya mötesplatsen Panncentralen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I Råslätt är målen med projektet att unga tjejer ska få möjlighet att ta mer plats i det offentliga rummet, att fler generationer ska ha möjligheter att träffas tillsammans och att göra stadsdelen synlig för fler. Hur det ska ske diskuteras nu och möljliga samarbeten är mellan arkitekter, konstnärer och de boende och verksamma i området.

Annons

Konst händer fokuserar på miljonprogramsområden och utgår från boendes behov och önskemål. Arbetet sker tillsammans med boende i området och andra aktörer inom miljonprogramsområden. Projektet ska präglas av ett brett medborgarinflytande.

Satsningen pågår under perioden 2016-2018. Syftet är bland annat att stärka kultur- och demokratifrämjande insatser i områden med lågt valdeltagande.

Läs ocksåAlida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskareBrunt, rosa och orange är Alidas favoritfärger.

Läs mer:

Annons

”En ny scen för området”

Läs också Högsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad" "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.