Annons

Kontor tvingas hålla stängt – i minst en månad

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Takraset i Hyresgästföreningens hus i Vänersborg kommer ta tid att fixa. Nu är kontoret stängt på obestämd framtid.
Foto: Kajsa Wedberg
Hyresgästföreningens kontor i Vänersborg kommer hålla stängt i minst en månad till.

Taken i alla kontor, förutom fyra, måste åtgärdas. Det visar den omfattande besiktning som gjorts efter att taket rasat ner i två kontor på Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborgs huvudkontor i Vänersborg. Det betyder att varken personal eller besökare ska vistas i lokalerna. 

– Vi uppmanar alla som vill komma i kontakt med oss att ringa och göra upp om en annan plats att ses, enklast ringer man via växeln, säger enhetschef Ulrika Waldefeldt Aderum.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För personalen innebär renoveringen att de evakueras till andra, tillfälliga kontor, tills vidare. Exakt hur lång tid renoveringen kommer att ta är det ingen som vågar uttala sig om än. Men det kommer ta mer än en månad. 

Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg hyr sina lokaler av Hyresgästföreningens fastighetsbolag, KB Danmark. Det är med andra ord KB Danmark som ansvarar för vad som ska göras med huset och hur.

– De kommer att få ta ställning till en rad olika förslag på hur arbetet kan utföras, berättar Ulrika Waldefeldt Aderum.

Annons
Läs ocksåJohan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat saneraHalvkroppsporträtt på Johan Jakobsson, i vinterjacka inomhus framför ett fönster.

Hyresgästföreningen jobbar med att tillvara ta hyresgästers intressen. Hur nöjda är ni med er egen hyresvärd nu när taket rasar in?

– Det finns ingen som helst konflikt där. Det här var inget som någon kunnat förutse. Den byggingenjör som var här konstaterade att detta kunde hänt för tre år sedan lika gärna som det kunde hänt om tjugotre år. Så det är ingen som kan lastas för detta.

Kommer ni begära avdrag på hyran för den här tiden?

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Det kommer att vara nästa steg. Just nu ligger fokus helt på att komma tillbaka till lokalerna igen. Men visst. Det är självklart något vi får titta på när vi vet omfattningen och vilka merkostnader som följer, säger Ulrika Waldefeldt Aderum.

Annons

Om du vill komma i kontakt med Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg ring: 0771 – 443 443

Läs också Hyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda" Marcels och Julias hus sjunker i leran – nu måste hundratals hyresgäster evakueras Evakuerade kan få vänta flera år: ”Det är vattenskador överallt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.