HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kopparstaden tar över arbetet med boinflytande

Falun Kopparstaden säger upp avtalet med Hyresgästföreningen om boinflytande från halvårsskiftet. I framtiden ska bostadsföretaget sköta arbetet själva och med nya metoder.

Kopparstaden har redan anställt en person som ska jobba med boinflytande. Tanken är också att bostadsföretaget ska skicka ut månatliga enkäter till hyresgästerna och att sociala medier ska användas på ett bättre sätt än i dag. 

– Vi behöver nå fler boende och visa nya vägar att använda fritidsmedlen. Att vi säger upp avtalet har inte med missnöje eller någon konflikt med Hyresgästföreningen att göra, säger Annika Stålberg, utvecklingschef på Kopparstaden.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Kommunikationschef Annakari Berglund på Hyresgästföreningen i Borlänge är kritisk till Kopparstadens planer:

– Det här innebär att Kopparstaden tror att de kan sitta på båda sidor samtidigt, säger hon.

Företrädare för de lokala hyresgästföreningarna i Falun har träffats för att diskutera det framtida arbetet.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.

– Oavsett om vi nu fått ett skott i nacken så får vi försöka vara positiva och tänka framåt, säger Per Högberg, ordförande i Hyresgästföreningen i Falun.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.