Annons

Korttidskontrakt oroar i Strängnäs

Södermanland Hyresgästerna klagar på fastighetsägaren Brogripen i Strängnäs. Nya hyresgäster i flera av fastigheterna får bara korttidskontrakt. Men fastighetsförvaltaren ger lugnande besked.

Brogripen förvaltar 188 lägenheter i Strängnäs men har även fastigheter på flera andra håll i Mellan- och sydsverige. Nu går det rykten och oron sprider sig bland deras hyresgäster i Strängnäs. Orsaken är att nya hyresgäster bara får visstidskontrakt som gäller i ett antal månader.

Enligt det besked hyresgästerna fått från fastighetsägaren behövs lägenheterna som evakueringsbostäder. Hyresgäster som bor i andra lägenheter som företaget äger ska kunna flytta in där med kort varsel när deras egna bostäder renoveras. Stambyten ska vara orsak till renoveringarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det här har lett till oro och ryktesspridning. En hyresgäst som Hem&Hyra har pratat med säger att även de fick korttidskontrakt, fast för flera år sedan. Men efter att ha tagit juridisk hjälp blev kontraktet ändrat till ett som gäller tillsvidare. Det är fem år sedan nu.

– Fortfarande får de nya som flyttar in här bara korttidskontrakt – det är konstigt tycker jag. Bostadsbristen är stor och många av dem som bor i lägenheterna på kort tid är barnfamiljer, säger hyresgästen till Hem & Hyra.

Annons

Henrik Hermansson är förvaltningschef på Brogripen Öst och han kan lugna de som har funderingar kring detta.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

– Vi ska göra stambyten i en stor fastighet i centrala Strängnäs med 80 lägenheter. Om vi ska kunna erbjuda lägenheter att bo i så tar det lång tid för oss att få loss dem. Det är inte så många omflyttningar i Strängnäs och därför tar det flera år.

Han säger att de har ungefär 20 evakueringslägenheter i nuläget och skulle behöva lika många till. Alternativet är att ställa upp baracker till de boende och det är inget de vill göra.

Annons

När startar stambytena?
– Vi är ganska nära nu men vi vill inte gå ut med när förrän hyresgästerna har fått all information.  Inom några månader ska vi i alla fall ha en visningslägenhet klar, säger Henrik Hermansson.

Läs ocksåHär höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"Bilden visar Wladimir Valdebenito vid sitt köksbord. Han tänker inte betala Victoriahems direktaviserade nya hyra.
Läs också I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.