Annons

Krav på hyreshöjning i Boden

Boden ​Både allmännyttan Bodenbo och de privata fastighetsägarna i Boden har lämnat krav på hyreshöjningar till nästa år. Bodenbo vill höja hyrorna med 2,31 procent, de privata med mellan 1,7 och 3 procent.

​Bodenbo anger ökade kostnader för drift och räntor som skäl till kravet på 2,31 procent. Skulle den kommunala stiftelsen få igenom sitt krav innebär det, enligt Hyresgästföreningen, en hyreshöjning på 123 kronor per månad för en lägenhet på 75 kvadrat.

Förhandlingar med Hyresgästföreningen startar den 16 november.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även de privata fastighetsägarna som är anslutna till Fastighetsägarna Norr vill höja hyrorna 2011. Fastighetsägarna anser bland annat att lägenheter med centralt läge ska värderas högre och har därför ett höjningskrav som sträcker sig mellan 1,7 procent och 3 procent.

2010 höjde Bodenbo hyrorna med 0,8 procent efter att ha krävt 2,54 procent.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.