HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Krav på hyreshöjning i Partille

Partille 3 600 hyresgäster hos Partillebo riskerar upp till 4 procents högre hyra nästa år. I januari inleds förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Det var i april i år som kommunägda Partillebo AB senast höjde hyran för de flesta av sina hyresgäster, med mellan 1,3 och 4 procent. Nu aviserar bolaget att man önskar höja hyrorna på nytt 2013.

Kravet som ligger till grund för de kommande förhandlingarna med Hyresgästföreningen är 2,5 till 4 procent. Det skulle motsvara en hyreshöjning med upp till 200 kronor i månaden för en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Behovet av en ny höjning motiveras av ökade kostnader, bland annat för underhåll och reparationer. Hyresgästföreningen pekar å sin sida på att Partillebo har en god ekonomi och genererar vinst till sin ägare, samtidigt som många hyresgäster redan i dag har svårt att få budgeten att gå ihop.

Annons

Därför vill Hyresgästföreningen först veta hur bolaget har använt pengarna från vårens hyreshöjning. Förhandlingar inleds i mitten av januari.

Partillebo har i dag en av regionens högsta snitthyror om man jämför kommunala värdar – ungefär 1 000 kronor per kvadratmeter och år. Samtidigt hör bolaget till dem som höjt hyran minst under den senaste tioårsperioden.

Läs ocksåFärdigförhandlat i Partille: 4 000 hushåll får högre hyra 1 april

Här hittar du fler höjningskrav från hyresvärdar i Västra Götaland.

Annons

Här kan du läsa om hyreshöjningar som redan är klara i länet för 2013.

Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.