Annons

Krav på omförhandling av Stockholmshyror

Nyheter Hyresgästföreningen i Stockholm vill omförhandla nästa års hyror i de kommunala bostadsbolagen Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder. Orsaken är det senaste årets låga ränteläge.​

​Enligt Terje Gunnarson, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, har det senaste årets låga ränteläge gjort att de kommunala bostadsbolagen gjort stora räntevinster.

Annons
Han uppmanar därför Hyresgästföreningens förhandlingsdelegationer att ta kontakt med de kommunala bostadsbolagen och kräva omförhandling.
Vid den senaste hyresförhandlingen kom parterna överens om ett tvåårsavtal för 2009 och 2010. Enligt det avtalet har bolagen rätt att höja hyrorna med cirka 2 procent vid årsskiftet.
 
Men nu menar alltså Terje Gunnarson att den höjningen är för hög.
– De ekonomiska förutsättningarna har förändrats sedan dess och enligt de granskningar vi har gjort av bolagen finns det ett utrymme att omförhandla hyrorna.
Hyresgästföreningen ska också granska övriga ingångna flerårsavtal för att se om det finns utrymme för omförhandlingar. Hyresgästföreningen har i dagsläget flerårsavtal med Botkyrkabyggen, Ekeröbostäder, Nynäshamnsbostäder, Signalisten i Solna och Telgebostäder.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.